Kongre Daveti
Sağlık sektörü şu anda tüm dünyada patlama yaşamaktadır. Hasta Güvenliği, kaliteli bakım geliştirmeye yönelik kapsamlı bir yaklaşımın vazgeçilmez bir parçası haline gelmekte. Bakım teminatçılarına, tüketicilerin kaliteli bakım sunumu konusunda artan farkındalığını karşılamak için gereken rekabet avantajını sağlamakta.
Bu nedenle, Sağlık Akademisyenleri Derneği ile iş birliği içinde, 1. Uluslararası Hemşirelik Hizmetlerinde Hasta Güvenliği Konferansına bildiri ve poster sunumları için bildiri özetlerini davet etmektedir. Kongre, 01-04 Mayıs 2024'te Antalya'da yapılması planlanmaktadır.
Tıp mesleği uzun zamandır hastaya verilen ve hasta için iyi olarak algılanan bakımın gerçekten amacına ulaşıp ulaşmadığı veya en azından zarardan çok fayda sağlayıp sağlamadığı ile ilgilenmektedir. Bu bağlamda hem hastaların sağlık durumunu hem de tıbbi sonuçlarını potansiyel olarak etkileyebileceğinden hasta güvenliği çok önemlidir. Mevcut, eski süreçler artık işe yaramamakta. Sistem yönetilemez ve kullanılamaz, hatalar ve hatalarla dolu, etkinlik kanıtından ziyade ampirizme dayanıyor ve çok pahalı. Bu nedenle, hasta güvenliğini teşvik etmek, kişi merkezli bakımla el ele gitmekte. Hastaları riske atabilecek birçok örnek, durum ve olayı açıklamaya çalışmak için hasta güvenliği etrafında yepyeni bir bilim gelişmiştir. Soruna neden olan tek bir olay değil, faktörlerin bir kombinasyonu olabilmektedir. Hasta güvenliği, yüksek kaliteli sağlık hizmetinin temel taşıdır. Hasta güvenliğini tanımlayan çalışmaların ve zararı önleyen uygulamaların çoğu, ölüm ve hastalık oranı gibi bakımın olumsuz sonuçlarına odaklanmıştır.
Hemşireler, bu tür olumsuz sonuçları azaltan gözetim ve koordinasyona doğrudan hasta bakımı ve kritik personel sunan dünyanın en büyük sağlık hizmeti sağlayıcıları grubudur. Geçmişte, çoğu zaman hemşireliğin hasta güvenliği konusunda olan sorumluluklarını ilaç tedavisi hatalarını ve hasta düşüşlerini önleme gibi hasta bakımının yüzeysel yönlerinden değerlendirdik. Bu güvenlik boyutları hemşirelik alanında hala önemini korusa da, kalite ıslahatı ve hasta güvenliği konularının genişlik ve derinliği kat kat fazladır. Herhangi bir ortamda hemşireliğin hasta güvenliği için en önemli katkısı, hemşirelik ve ortamda bulunan diğerleri tarafından temin edilen hizmetin direkt olarak sunulan bakımın içerisinde bulunan çeşitli kalite yönünü koordine ve entegre edebilme kabiliyetidir.
Kongre, sağlık hizmetlerindeki güncel sıkıntıları tartışma, en yeni akımlar hakkında anlayış geliştirme ve hasta güvenliğinin geleceğini keşfetme gibi olanaklar sunacaktır. Bu kongre, katılımcılarına kurumlarında efektif bir hasta güvenliği programı geliştirme, anlama ve uygulamada yardımcı olup, gelecekte karşılaşabilecekleri profesyonel zorluklar için onları hazırlayacaktır.
"Değişen Akımlar ve Hasta Güvenliğinin Geleceği" Teması ile bu uluslararası hasta güvenliği ve hemşirelikte bakım konferansı aşağıdaki gruplar için değerli olacaktır:
• Hasta bakım personeli, Lisanslı hemşire (RN), Pratisyen hemşire, Klinik hemşire, Ruhsatlı hemşire, Hemşire vaka müdürü, Yoğun bakım hemşiresi vb.
• Şirket yöneticileri
• Planlayıcılar
• Profesyoneller
• Tedarikçiler ve temsilcileri
• Hasta, hasta aileleri ve onların temsilcileri.
Bu bilimsel program Hemşirelik Eğitimi ve Hasta Güvenliğiyle alakalı bütün konu başlıklarını kapsayacaktır. Program, Hemşirelikte Bakım, Hasta Güvenliği ve Risk Yönetimi, Sağlık Hizmeti Yönetimi, Birincil Bakım, Ters İlaç Tepkileri ve Raporlaması, Kan Güvenliği, Hastanın Güvenliğiyle ilgili Faktörler, Enfeksiyon Kontrolü, Hemşirelik Türleri, Hasta Güvenliğinde Yaşanan Zorluklar, Hemşirelik Eğitimi ve Araştırması, Geriatri Güvenliği gibi ve birçok daha uzmanlık alanları ve yan dalları kapsayacaktır.
Davetli panel sunumlarından, seçili çalıştaylara, sözlü ve poster sunumlara kadar, katılımcılarımız kullanıcılar, tedarikçiler ve bağışçı organizasyonlar arasında hasta güvenliğiyle ilgili işbirlikçi yaklaşımları keşfetme şansını elde edip, geleneksel sınırları aşan yeni sistem ve fikirleri inceleme fırsatı yakalayacaktır.
Bu nedenle, bu konferansın ana teması "Eğitim, Değişen Akımlar ve Hemşirelikte Hasta Güvenliğinin Geleceği" olacaktır.
Aşağıdaki ilgili konular da dahil edilecektir:
1. Akreditasyon ve Sertifikasyon
2. Hasta güvenliği, risk yönetimi ve tıbbi hataların azaltılması.
3. Sağlık hizmeti çevresini hasta, hasta aileleri ve çalışanlarımız için güvenli hale getirme. Tıbbi hatalar, risk yönetimi, çevresel güvenlik, hataların raporlanması, sorun çözümleri vs. konuları da içerir.
4. Zamanında yapılan bakım. Bekleme süresi, efektif yönlendirme, erken teşhis, sonuçların vakitli olması vs. konuları da içerir.
5. Etkililik: İstenen sonuçlara ulaşan bir bakım temini. Akreditasyon, sertifikasyon, sonuç indikatörleri, ortam standartları, performans ölçümü, PI projeleri vs. konuları da içerir.
6. Elde bulunan kaynakların ideal kullanımını sağlamak: Verimli kaynak kullanımı. Kullanım yönetimi, bağımsız değerlendirme, masrafların kısılması, sağlık ekonomisi ve eşitliği, insan kaynakları paylaştırma ve dağıtma vs. gibi konuları da içerir.
7. Adaletli bakım temini. Kalıplaştırma, sağlık okuryazarlığı, bakıma ulaşım, bakım servislerinin mevcudiyeti vs. konuları da içerir.
8. Bakım hizmetlerinde hasta odaklı özelleştirilmiş inovasyon. Bilişim meselesi, uygulamadaki inovasyonlar, atılım deneyimleri, e-sağlık vb. konuları da içerir.
9. İletişimde atılımlar: Hasta, tedarikçi, sigortacı ve regülatör. Mekanizmaların raporlanması, iletişim yolları, hasta ve tedarikçi memnuniyeti, pazarlama kalitesi vb. konuları da içerir.
10. Sağlık hizmeti teknolojisinin geliştirilmesi. Güvenli ve kullanıcı dostu teknoloji, hasta odaklı teknolojik gelişmeler, efektif, verimli ve güvenli bir sağlık hizmeti oluşturmada teknolojinin kullanımı.
11. Sağlık hizmeti sisteminin altyapısında inovasyonlar. Sistem tasarımı, tasarımda güvenlik, çevre dostu bir tesis, yapı değişikliklerinde hasta katılımı vb. konuları da içerir.
12. Tedarik ve bakımda verimlilik, uygun fiyatlı ve mali kazanç sağlayan bakım, maliyetleri kontrol altında tutmak için lineer programlama, efektif ve verimli servis ve organizasyonel yapı.
13. Eğitim ve iletişimde yenilikler. Elektronik medikal arşivler, CPOE, hastalarla efektif iletişim, bakım tedarikçilerinde kişilerarası iletişim, aktif dinleme vb. konuları da içerir.
14. Sağlık hizmetlerinin tedariğinde manevi ve etik davranış şekilleri. Biyoetik komitesi müdahilliği, bilinçli rıza ve araştırmalarda hasta kaydı, IRB’ler, DNR problemleri, gelişmiş direktifler ve yan vasiyetler vb. konuları da içerir.
15. Acil durumlara hazırlık, felaket planlaması, FMEA uygulamaları, risk belirleme, yanlış uygulama problemleri vs. gibi en kötü durumlara hazırlanma.
Kongre başkanı olarak bu kongre süresince her birinizle tanışmayı ve birlikte çalışmayı büyük bir heyecan ve ilgiyle bekliyorum.
Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. Seval Akgün (Kongre Başkanı) Prof. Dr. Alli M. Al-Shehri (Eş Başkan)