Ana Konular

        

1. Enfeksiyon Kontrol Önlemleri
El Hijyeni: 
Koruyucu Ekipman Kullanımı: 
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon: 
Hasta İzolasyonu

2-Enfeksiyonların İzlenmesi
Gözlem ve Veri Toplama 
Klinik Bulguların Takibi 
Laboratuvar Testleri 

3-Eğitim ve Farkındalık
Sağlık Çalışanları Eğitimi 
Hasta ve Aile Eğitimi 

4-Antibiyotik Yönetimi
Akılcı Antibiyotik Kullanımı 
Direnç İzleme 

5. Teknolojik ve İdari Destek
Elektronik İzleme Sistemleri 
Güvenli raporlama sistemleri
Politika ve Prosedürlerin Geliştirilmesi: 

6. Çok Disiplinli Yaklaşım
Enfeksiyon kontrol ekipleri, hemşireler, hekimler, enfeksiyon hastalıkları uzmanları, mikrobiyologlar ve diğer sağlık çalışanlarının işbirliği

7-Hasta güvenliği, risk yönetimi ve tıbbi hataların azaltılması.
8- Sağlık hizmeti çevresini hasta, hasta aileleri ve çalışanlarımız için güvenli hale getirme. Tıbbi hatalar, risk yönetimi, çevresel güvenlik, hataların raporlanması, sorun çözümleri vs. 
9-Etkililik: İstenen sonuçlara ulaşan bir bakım temini. Akreditasyon, sertifikasyon, sonuç indikatörleri, ortam standartları, performans ölçümü, PI projeleri vb.
10- Bakım hizmetlerinde hasta odaklı özelleştirilmiş inovasyon. Uygulamadaki inovasyonlar, atılım deneyimleri, e-sağlık vb 
11-. Sağlık hizmeti teknolojisinin geliştirilmesi. Güvenli ve kullanıcı dostu teknoloji, hasta odaklı teknolojik gelişmeler, efektif, verimli ve güvenli bir sağlık hizmeti oluşturmada teknolojinin kullanımı.
12. Sağlık hizmeti sisteminin altyapısında inovasyonlar. Sistem tasarımı, tasarımda güvenlik, çevre dostu bir tesis, yapı değişikliklerinde hasta katılımı vb. konuları da içerir. 
13. Eğitim ve iletişimde yenilikler. Elektronik medikal arşivler, CPOE, hastalarla efektif iletişim, bakım tedarikçilerinde kişilerarası iletişim, aktif dinleme vb. konuları da içerir.
14. Acil durumlara hazırlık, felaket planlaması, FMEA uygulamaları, risk belirleme, yanlış uygulama problemleri vs. gibi en kötü durumlara hazırlanma.